Ik zal je mijn persoonlijke verhaal vertellen, dat gaat best diep. Voorheen was ik een speelbal van mijn eigen gedachten en emoties. Daardoor voelde ik mij veelal onzeker, eenzaam en ongelukkig.  Dit leidde tot ongezonde relaties, moeizame vriendschappen en stressvolle situaties. Ik haalde weinig voldoening uit het leven en vooral die onzekerheid over mezelf bracht mij niet veel goeds.

Ik ben een compleet ander mens geworden. Ik voel mij nu super gelukkig en ontzettend dankbaar. Ik heb vertrouwen in mijzelf en in het leven. En misschien wel het belangrijkste, dankzij yoga en meditatie beoefening ben ik mijn hart gaan volgen. En dat is heerlijk bevrijdend. Natuurlijk betekent dat niet dat ik nooit meer twijfel of onzeker ben over wat anderen van mijn keuzes zullen vinden. Maar ik volg mijn eigen weg hoe dan ook.  Mijn hart wint het nu van de soms nog oude overtuigingen in mijn hoofd.

Ook de tegenstellingen in mijzelf heb ik kunnen omarmen. Ik heb geleerd mijzelf te accepteren met alle gekke en saaie kanten die daarbij horen. Ik ben niet iemand die hele dagen op een meditatiekussen zit of eindeloos mantra’s herhaalt. Ik vind dat leuk, maar houd ook van de aardse dingen des levens. Zoals lang tafelen, een lekker glaasje wijn, dansen op een festival of verre reizen maken.

Door mijzelf te accepteren zoals ik ben, heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Hierdoor heb ik duurzame relaties kunnen opbouwen en voel ik mij positief over mijzelf. Ook heeft het ervoor gezorgd dat ik betekenis kon geven aan mijn leven. Dat heb ik gedaan door een yogastudio te beginnen.

Omdat ik bewust ben van het feit dat yoga slechts één manier is voor meer rust en een fijner leven ben ik daarnaast gaan schrijven. Ik schrijf een boek over mijn bevindingen op gebied van gezondheid, geluk en voldoening. Mijn doel is jou te inspireren en motiveren om vrijheid te kunnen ervaren in alle keuzes die je maakt. Je mindset verbreedt zich, je hart opent en dit leidt tot meer mogelijkheden. Hiermee hoop ik nog meer mensen te kunnen ondersteunen op hun pad naar meer geluk en een betere gezondheid.

Een van mijn belangrijkste inzichten is dat ik het leven niet zo serieus hoef te nemen. Niets is zwart-wit en humor doet zaken in een ander daglicht zetten. Het is interessant om met gezondheid en geluk bezig te zijn, maar alles met een bepaalde mate van luchtigheid. Daar herinner ik mijzelf iedere dag aan en dat maakt het leven uitzonderlijk leuk. Ik geniet met volle teugen, maar vooral ik leef!

Liefs Tess