fbpx

Wie zijn wij

Tess
Tess de Wild
Owner & Founder

Al op jonge leeftijd droomde ik van een eigen onderneming. Begin 2016 ben ik gestart als ondernemer, onder de naam My Health Trainer. Wat trots ben ik daarop. In 2017 heb ik mijn werkzaamheden als personal trainer en yogadocent opgesplitst en is Yoga met Tess ontstaan.

In 2013 kwam in aanraking met meditatie. Mijn altijd naar de buitenwereld gerichte focus, verschoof naar binnen. Dat bracht ontzettend veel vreugde en liefde. Het was voor mij de start aan dit prachtige pad wat ik nu bewandel. Meditatie gaf mij inzicht in mezelf. Niet veel later ontdekte ik yoga, het was liefde op het eerste gezicht.

Als ik yoga beoefen ben ik in voeling met mijn lijf, waardoor ik uit mijn hoofd ga. Ik voel me daarna vaak ontspannen en vrij. Yoga kan helpen op zoveel verschillende aspecten binnen je leven. Je blik verbreed zich en zowel lichaam als geest worden veerkrachtiger. Het beoefenen van yoga en meditatie leert mij om steeds meer op mezelf te vertrouwen en in open en liefdevolle aandacht aanwezig te zijn in ieder moment. Ik voel een sterk verlangen dit te willen delen met anderen, omdat ik zelf heb mogen ervaren hoeveel gevoelens van geluk en dankbaarheid het kan brengen. Dat gun ik iedereen!

Naast het beoefenen van yoga heb ik grote interesse in de werking van de mind, wij als energetisch wezen en het hogere bewustzijn. Mijn visie is dat lichaam en geest samen één zijn en wij allemaal verbonden zijn met elkaar. Naast yoga kun je bij mij ook coaching trajecten volgen waarin het mijn doel is je weer in verbinding te brengen met je hart. Wanneer lichaam, geest en ziel op één lijn zitten zul je nog meer liefde, vreugde en geluk ervaren.

Wendy Starreveld
Yoga docente

Ongeveer 10 jaar geleden kwam ik via de sportschool in aanraking met yoga en jarenlang was mijn yoga beoefening vooral lichaamsgeoriënteerd. Toen ik in aanraking kwam met een paar specifieke yogadocenten, verschoof de aandacht meer naar mijn binnenwereld. Ik ontdekte de verbondenheid van mijn lichaam, geest en emoties. De echte switch kwam pas een paar jaar geleden in een yoga retreat, waar behalve yoga veel aandacht was voor meditatie, emoties en werken met energiecentra’s: de chakra’s. De retreat heeft mijn ogen geopend en niet veel later werd ik zelf yogadocent.

Mijn meest waardevolle leermomenten bij verschillende leerscholen in Nederland (Hatha) en India (Vinyasa/Ashtanga) zijn steeds geweest in contact met anderen. Doordat ik met yoga steeds dichter bij mijn eigen kern kom, sta ik beter in contact met alles in de wereld om me heen, voel ik intuïtief meer aan en kan ik daarnaar handelen. Zo ga ik steeds meer toe naar datgene wat echt belangrijk is. Het lichaam speelt naar mijn inzien een belangrijke rol in yoga, maar juist de holistische kijk op de mens als een geheel maakt het voor mij zo bijzonder. Als yogadocent zou ik dit graag aan jou mee willen geven.

Karin Oldenampsen
Yoga docente

Zolang ik me kan herinneren hou ik ervan om dingen die om mij heen gebeuren én in mezelf te observeren en te willen begrijpen. De existentiële vragen van het leven boeien mij nog altijd.

Daarnaast vind ik het fijn om de fysieke mogelijkheden van mijn lijf te ervaren, ook nu ik ouder word. Hoe houd ik balans tussen inspanning en ontspanning, tussen beweging en weerstand. Hoe verken ik mijn grenzen? In yoga komen al deze dingen samen en daarom beoefen ik het zo graag en geef ik met zoveel plezier les.

In de yin/yang les nodig ik je uit om op een luchtige, aandachtvolle manier te onderzoeken hoe jouw lichaam en geest op elkaar inwerken. In iedere houding kan jezelf weer opnieuw ervaren, zowel je actieve yang kwaliteiten als de meer verstilde yin eigenschappen. Mooi toch!

Wat óp de mat gebeurt is een spiegel van je leven buiten de mat. Leuker en leerzamer kan het niet worden! En heel graag ondersteun en stimuleer ik je daarbij in de les.

Ginie Renon
Yoga docente

Meer dan 10 jaar geleden ben ik mijn opleiding bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte begonnen. Vanaf 2000 geef ik Hatha Yoga lessen aan groepen van 5 tot 20 deelnemers en ben ik Yogacoach voor kleine groepen. Het lichaam is altijd het uitgangspunt, de adem de verbinding tussen lichaam en geest. 

Yoga betekent voor mij, thuiskomen, bewustwording, focus, loslaten wat niet gaat, acceptatie en ontspanning. Dit geef ik graag mee aan jou als deelnemer. Aandacht geven aan jezelf, in je kracht komen, omgaan met fysieke weerstand, ongemak, onvermogen. Ik geef op vrijdagochtend de yin/yang les. Een uur tijd voor jezelf. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.