We zijn een aantal weken geleden begonnen met de yoga- en ontspanningssessies bij ADP. Wat een fantastische opkomst tot nu toe. Medewerkers geven aan het zeer aangenaam te vinden om tijdens de werkdag even een momentje voor zichzelf te kunnen pakken. De ADP’ers in Amsterdam willen ook een lekker zen momentje, daarom nu ook sessies in Amsterdam! Opnieuw een succes voor Yoga met Tess, bedankt ADP voor deze kans. Het is mij opgevallen dat iedereen die ik tot nu toe heb gesproken binnen ADP ontzettend vriendelijk is. Er hangt een gemoedelijke en warme sfeer. Ik ben zeer dankbaar om voor zo’n mooie organisatie te mogen werken.

Nog niet iedereen was direct overtuigd van de voordelen van yoga en ontspanning. De mannen van de facilitaire dienst waren wat terughoudend. Na flink aandringen van mijn kant om toch eens een sessie mee te doen, kreeg ik twee heren eindelijk zover. Het mooie van mijn vak is dat iedereen kan leren ontspannen, ook de nuchtere man. De reactie die ik achteraf kreeg was onbetaalbaar! Een van de heren zei tegen mij: ‘Grappig he, als je dan even stilstaat bij jezelf merk je pas hoe belangrijk dat is en dat de tijd zo voorbij vliegt als je dat niet doet.’ Een mooiere reactie had ik niet kunnen wensen. Dit is precies de bedoeling van ontspanningsoefeningen. Stilstaan bij jezelf, beseffen dat je tijd kostbaar is en dat het daarom belangrijk is om met regelmaat de aandacht naar binnen te keren. Zodat je kunt inzien welke zaken ertoe doen, en welke niet.

Daarbij komt dat voldoende beweging extra belangrijk is voor mensen met zittend werk, zoals veel ADP’ers. Ik geef les op de bedrijfslocatie zelf, zodat je ’s avonds de deur niet meer uit hoeft en je portie beweging al hebt gehad. Want voldoende bewegen werkt preventief tegen zowel lichamelijke als geestelijke ziektes, denk aan burn-out, depressie, RSI, rugklachten en diabetes type 2. Door lichaam en geest in optimale balans te houden voel je je lekkerder in je vel, presteer je beter en ben je minder vaak ziek. Ook word je bewust, waardoor er ruimte ontstaat voor creativiteit en hierdoor kun je jouw kwaliteiten optimaal benutten. De oefeningen leren je luisteren naar je gevoel, je voelt grenzen beter aan. Je leert hoe je kunt ontspannen en piekergedachten verminderen. Kortom je krijgt alle tools aangereikt Zo zorgen we samen voor gezonde ADP’ers.